INGRIJIREA PARULUI(II)

Asadar,sa continuam lantul ideilor legate de ingrijirea parului,cel care,poate,conteaza cel mai mult in ceea ce se numeste ”aspect ingrijit”

Dincolo de folosirea produselor pe care le gasesti in comert, problemele parului tau isi pot gasi rezolvarea si cu ajutorul produselor naturale. Fie ca parul tau este gras, prea uscat sau degradat, natura iti ofera suficiente solutii.

 

Parul gras

Parul gras se va curata cu un produs special conceput pentru el, care sa contina extracte de citrice si cat mai putin balsam. O greseala frecventa este alegerea unui sampon pentru mentinerea culorii parului, care contine substante care ingrasa parul.

O mentiune speciala o merita parul foarte gras care necesita spalare zilnica. In acest caz vom folosi un sampon pentru uz frecvent care protejeaza parul si scalpul de deshidratare excesiva.
Pe langa folosirea produselor special concepute pentru parul gras, infuziile sau extractele din plante sunt de un real ajutor pentru parul tau. Iata ce plante poti folosi pentru a amelioara aceasta problema: 

Rozmarin

Uleiul de rozmarin este un tonic ideal pentru par, dar mai ales pentru scalp. Este un important stimulant pentru radacini, indepartand cu usurinta excesul de sebum. De cateva ori pe saptamana, foloseste infuzia de rozmarin pentru a-ti clati parul. O alta modalitate de a folosi beneficiile acestei plante este aceea de a turna cateva picaturi de ulei esential de rozmarin in samponul tau. Cumpara uleiul de rozmarin de la magazinele cu produse naturiste si alege-l numai pe cel 100% natural.

Folosit exclusiv in terapie, uleiul de rozmarin este un leac benefic pentru par si pentru scalp. Rolul sau este unul deosebit. S-a observat ca acest ulei stimuleaza cresterea firului de par si stopeaza caderea parului. De asemenea, este un inamic al matretii.
Uleiul de rozmarin este renumit in colorarea parului in timp; firele caruntite pot fi „intunecate”, daca il veti folosi ca balsam. Pentru rezulate deosebite, uleiul de rozmarin poate fi combinat cu uleiul de menta, dar si cu alte tipuri de ulei, precum: busuioc, ienupar, lamaie si chiar cedru

Ceaiul verde

La fel ca si rozmarinul, ceaiul verde este un tonic degresant, care elimina cu succes excesul de sebum. Din acest motiv este adesea folosit ca ingredient de baza in unele produse antiacneice. Pe de alta parte, ceaiul verde contribuie la eliminarea bacteriilor de la nivelul scalpului si combate matreata. Foloseste infuzia de ceai verde pentru a-ti clati parul la fiecare spalare sau de cateva ori pe saptamana.

Salvia

Substantele continute de salvie dizolva aglomerarile de sebum si impuritati care se pot depune in apropierea foliculilor de par. Aceste aglomerari sunt des intalnite in cazul parului foarte gras si pot avea efecte destul de nocive asupra foliculului pilos, contribuind chiar la pierderea firelor de par pe care le “sufoca”. Poti folosi salvia sub forma de infuzie, dar si sub forma de ulei pe care sa il adaugi in sampon.

Par uscat si degradat

Daca excesul de sebum ii ofera parului tau un aspect neplacut, cantitatea insuficienta de sebum are efecte mult mai daunatoare asupra firului de par. Pentru ca parului tau ii lipseste protectia naturala, acesta se poate degrada si se poate rupe mult mai usor. Iata care sunt remediile naturale care pot corecta aceasta problema:

Uleiul de jojoba

Pentru ca are proprietati asemanatoare sebumului natural secretat piele, uleiul de jojoba actioneaza ca un excelent hidratant. Ajuta la refacerea echilibrului natural al scalpului, ofera protectie firului de par pe toata lungimea, netezind cuticulele, ceea ce ii ofera si stralucire. Foloseste uleiul de jojoba in mastile tale hidratante, impreuna cu uleiul de masline, galbenusul de ou sau uleiul de susan.  
Pentru a rezolva problemele parului deteriorat, cu tendinta de rupere sau care se incalceste tot timpul este recomandat uleiul de jojoba. Este un ulei care poate fi folosit pentru toate tipurile de par. Fiind indicat in toate problemele parului, uleiul de jojoba are si un efect deosebit: ii atribuie firelor de par… umiditatea.
Rezultatele uimitoare sunt date de structura moleculara a ingredientului jojoba, acesta fiind foarte asemanator cu cel al uleiului pielii, sebum.
Uleiul de jojoba este transparent si are o textura elastica.

Cum se utilizeaza uleiul de jojoba?
Pentru intretinerea parului se poate amesteca uleiul de jojoba cu alte ingredientele, precum: ulei de lavantica, de grapefruit, rozmarin sau de tei. Aceasta combinatie ajuta la hidratarea si la repararea parului. In functie de problemele avute, uleiul de jojoba se poate folosi ca tratament cald spre fierbinte, chiar acasa.
De asemena, se poate utiliza impreuna cu cateva picturi de ulei de nuca de cocos sau ulei de masline.
Rezultate? De la prima aplicare s-au observat efecte: parul este revigorat si matasos.

Etapele tratamentului cu ulei de jojoba:
Tratamentul cu ulei se va realiza la temperaturi fierbinti (la propriu), timpul estimat este de o ora.
1. O cantitate mica de ulei se va pune intr-un bol, apoi se va introduce intr-un vas (mai mare) cu apa clocotita. Se introduce intr-un cuptor cu microunde pentru a mentine uleiul cald.
2. Cu ajutorul degetelor se aplica uleiul cald pe capetele firelor de par.
Atentie! Evitati aplicarea uleiului pe scalp, indiferent de tipul de par.
3. Dupa ce ati aplicat uleiul, parul se strange intr-un coc cu o panglica si apoi cu o folie de plastic.
4. Se infasoara cu un prosop fierbinte folia de plastic, timp de o ora. Se poate utiliza si uscatorul de par, dar beneficiile nu sunt aceleasi.
5. Se scoate prosopul, folia si panglica. Deoarece exista posibilitatea ca uleiul sa fie greu de eliminat de pe firele de par, este recomandat a se aplica inainte de samponare, un amestec de sampon si apa (in cantitati egale) .
6. Dupa umezire se samponeaza usor, se clateste cu apa rece si se strange din nou parul.
7. Parul se infasoara intr-un prosop, iar dupa cetava minute se poate pieptana.
8. Lasati parul se se usuce in voie.

Uleiul de jojoba se poate folosi ca tratament in timpul noptii. Este o metoda putin cam dura, deoarece poate fi incomod in timpul somnului, parul stans in coc.
In timpul zilei, uleiul de jojoba se va aplica ca supliment mai ales pentru parul lung cu tendinta de uscare. Se aplica cateva picaturi in palme,
frecandu-le apoi pentru a se incalzi. Se trece usor prin par de sus in jos. Nu aplicati direct pe scalp, ci de la un centrimetru distanta. Nu exagerati cu uleiul, cateva picaturi sunt suficente. Folosind o cantitate mare de ulei, parul va deveni greu si cleios.

Musetelul

Musetelul este una dintre cele mai utilizate plante medicinale in intreaga lume, fiind recunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene. Datorita acestei proprietati de baza, musetelul este de ajutor si parului. Reduce numarul bacteriilor care se afla la nivelul scalpului si combate astfel matreata si pruritul. Pe de alta parte, musetelul regleaza secretia de sebum si contribuie la hidratarea adecvata a scalpului. Infuzia de musetel nu este recomandata parului vopsit, decat daca iti doresti ca parul tau sa dobandeasca o nuanta mai deschisa.

P.S:eu,spre exemplu,am stat ieri 9 ore cu o masca doar din ulei de masline pe par.rezultatele se vad.parul este mult mai elastic si stralucitor.plus ca are si proprietati ce ne ajuta parul sa treaca mai usor peste produsele pentru aranjarea parului(fixativ,spuma)  plus placa,ondulator, foehn…

Published in: on februarie 3, 2010 at 1:14 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://adriannaene.wordpress.com/2010/02/03/ingrijirea-paruluiii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Buna! Cum pot sa fac solutia de par cu rozmarin. Imi cade parul si am auzit ca este foarte bun pentru asa ceva.

    Multumesc anticipat!

  2. Eu am avut probleme cu cojile … cineva mi.a zis ca am un microb … dar aveam numai in frunte si pe lateral .. am incercat ulei de rozmarin cu ulei de jojoba si richin , am stat 2 ore cu el in cap , apoi mam spalat cu putin sampon si atat …
    S-a vazut imediat diferenta , numai aveam nimic .


Lasă un comentariu